SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

IBK Alingsås
6 - 7
Varla IBK
IBK Alingsås6 - 7Varla IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 februari, 14:00
Plats:Stadsskogshallen, Alingsås
Serie:Herrar Div 1 Västra Götaland   Tabell >>
Samling:13:00
Jonas efter segern mot Alingsås: "Nu utmanar vi om en allsvensk kvalplats!"
2019-02-25 08:11
Foto: Kungsbacka-Posten
Föregående vecka blir en vecka för Varla IBK samt dess anhängare att minnas ett tag. Varla lyckades i onsdags att säkra kontraktet och då med hela fyra matcher kvar att spela. Det uttalade målet inför säsongen var att kämpa för att hålla sig kvar i förbundsserierna och uppdraget är numera slutfört. Efter den ytterst tunga segern i helgen mot Alingsås hägrar nu även en allsvensk kvalplats och med tre matcher kvar är racet helt öppet. Hemsidan har tagit sig ett snack med huvudtränare Jonas Gustafsson om veckan som varit.

Säkrat kontrakt efter segern mot Sisjön i onsdags följdes i helgen upp av en meriterande bortaseger mot Alingsås. Du måste vara nöjd med veckan som gått?

- Absolut. Det är otroligt härligt som nykomling att vi kunnat säkra kontraktet och nu kunna utmana om en kvalplats till allsvenskan!


Berätta om matchen och känslorna från Stadsskogshallen i lördags. Det var minst sagt en böljande match resultatmässigt innan ni till sist knöt ihop säcken.

- Ja, vi gör mycket bra i första perioden och leder rättvist. I andra höjer sig Alingsås och de kommer in på oss för lätt tycker jag. På slutet kunde det gått hur som helst men vi är starka och har marginalerna på vår sida.


Finns det någon detalj från matchen som du vill lyfta fram som matchavgörande?

- Att vi hittar rätt i försvarsspelet i tredje igen och såklart att Linus kliver fram med två mål i tredje.


Allsvenskt playoff är endast två poäng bort. Hur tänker du kring detta faktum med nio poäng kvar att spela om?

- Vi ska fortsätta som vi gjort hela säsongen, en match i taget. När alla matcher är spelade kommer vi vara på den plats vi förtjänar.


Hur ser den kommande veckan ut för laget?

- Förhoppningvis tre träningar med bra fart. Vi ska slipa lite på vårt låga försvarsspel och vårt etablerande anfallspel.


/Simon


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 5/3 13:00
7 - 8  
Lör 26/2 15:30
5 - 3  
Lör 19/2 13:00
6 - 4  
Ons 16/2 20:00
5 - 2  
Lör 12/2 13:00
8 - 7  
Tor 10/2 20:00
0 - 12
 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam