Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Hall of fame
Stort grattis till segrarna och ett stort tack till alla som varit med i Varla Open genom åren. 

Segrare de senaste åren:
2014 - Oxdog
2015 - Cat
2016 - Grillkrydda
Varla Open
Varla Open är en intern cup som spelas som en avslutning på säsongen för att öka gemenskapen i föreningen, öka kontakten mellan olika årsgrupper och lag samt för att få umgås, spela innebandy under lättsamma former. Varla Open spelas alltid i slutet av säsongen och alltid på en lördag.

Läs gärna mer om Varla Open och hur vi speler i riktlinjerna:
Riktlinjer för Varla Open finns nedan.

Om något är oklart finns adressen varlaopen@varlaibk.nu

Vi tar gärna emot lotteripriser - Hör av er till Styrelsen med detta!
Riktlinjer för Varla Open

Syftet med detta dokument är att dokumentera de riktlinjer som vi har för Varla Open samt säkerställa att vi spelar efter samma riktlinjer varje år. Dokumentet skall utvärderas och om så behövs, uppdateras efter varje genomfört Varla Open.

1. Generellt
Varla Open är en intern cup som spelas som en avslutning på säsongen för att öka gemenskapen i föreningen, öka kontakten mellan olika årsgrupper och lag samt för att få umgås, spela innebandy under lättsamma former. Varla Open spelas alltid i slutet av säsongen och alltid på en lördag.

2. Deltagare
Varla Open är öppen för alla tjejer och killar som är medlemmar i Varla IBK och aktiva i ett lag eller i innebandyskolan. Det finns ingen lägsta ålder, men man har bara rätt att delta så länge som man går i grundskolan (dvs det år man går ut 9:e klass). Ett krav för att få delta är att medlemsavgiften är betalad. Detta kontrolleras i samband med att anmälan kommer in
Det maximala antalet deltagare i Varla Open är 176.

3. Anmälan.
I god tid för Varla Open kommuniceras via hemsidan (www.varlaibk.nu) samt lagens tränare att det är dags att anmäla sig till Varla Open
Anmälan sker genom instruktioner på hemsidan.
För att underlätta lagindelning/lottning/namnsättning skall anmälan innehålla:
  • Spelarens namn
  • Spelarens lagtillhörighet (ålder)
  • Året uppgift (favoritlag, favoritglass, favoritfilm etc.)

4. Lagindelning
När anmälningstiden är slut sker lottning av lagen
Lottningen är seedad så tillvida att vi lottar in lika många spelare från varje åldersgrupp i varje lag. Syftet är att skapa på jämna lag som möjligt. I andra hand kommer spelarens val av årets uppgift.
Äldste spelaren i laget är lagets kapten och har till uppgift att hålla samman laget under dagen samt se till att man är i tid till matcher, att målvakten bytt om etc.
Man kan bara spela i ett lag under ett Varla Open. Det är alltså inte tillåtet att ta in en ny spelare om en lämnar laget. Tävlingsledningen kan göra undantag från regeln om många spelare lämnar ett lag och då är regel att man kan ersätta en spelare med en utslagen spelare från samma åldersgrupp eller yngre.
Torsdagen innan Varla Open publiceras lagindelningen på Varla Opens sida på hemsidan (www.varlaibk.nu).

5. Spelordning
Syftet med Varla Open är bland annat att man skall få spela mycket innebandy som möjligt. För att nå det syftet justera antal lag och spelordningen beroende hur många spelade som är anmälda. Om antalet spelare så tillåter delas spelarna in i 16 lag i 4 grupper där två bästa går till kvartsfinal. Om antalet anmälda spelare inte räcker till 16 lag delas spelarna in i färre lag och färre grupper där till exempel följande regler kan gälla:
Till slutspel går 1:an och 2:an i varje grupp samt de två bästa 3:orna
De två bästa 3:orna kommer att utses efter:
1. Flest poäng
2. Bäst målskillnad
3. Flest gjorda mål
4. Lottdragning

6. Matchtider
Beroende på antalet anmälda spelare så justeras matchtiden för att hinna med alla gruppspelsmatcher mellan ca 09.00 - 18.00 och därefter finalerna. Målsättningen är att finalen inte skall spelas efter 20:00. De senaste åren har matchtiden varit 15 minuter med 5 minuters paus mellan matcherna (3 matcher i timmen) men även tiden 12 minuter med 3 minuters paus har förekommit.(4 matcher i timmen)

7. Sista målet vinner
Under gruppspelet kan matcher sluta oavgjort, men i slutspelet måste de avgöras. Eftersom straffläggning går ut på att någon skall missa har vi valt att i stället tillämpa ”sista målet vinner” (sudden death). Oftast korar man då en vinnare efter en positiv händelse och inte ett misstag.
Regler för ”sista målet vinner”
  • 4 spelare på plan
  • Spelet stoppas var 90:e sekund för spelarbyten (äldre innebandyskoleregler)
  • Samtliga spelare måste ha varit inne på plan en första gång innan någon kan komma in en andra. Detta för att undvika toppning av lagen

8. Målvakter
I samband med Varla Open samlar vi in målvaktsutrustningar från lagen. Varje lag i Varla Open utser sin egen målvakt bland lagens spelare. Om det i laget finns en spelare som är målvakt i sitt ordinarie lag finns inget hinder för att hon/han är målvakt, precis som att det inte finns något hinder för en back att spela back

9. Lagledare
Vi har som målsättning att spelare från Dam- resp Herrlagen skall vara lagledare i de olika lagen för att säkerställ att t ex alla får spela, att byten fungerar osv.

10. Domare
Det är en stor fördel som det finns domare på plats direkt från morgonen. Erfarenheten visar att ju längre in i cupen vi kommer desto fler spelare är det som intresserade av att döma. Det har hittills fungerat utmärkt, och kom ihåg att detta är ett evenemang där det gäller att knyta kontakter inom föreningen så ett eller annat lite annorlunda domslut är OK.

11. Priser
Endast vinnaren i Varla Open får pris och priset är den hett eftertraktande ”Varla Open T-shirten”

12. Övrigt
Under dagen, och framförallt under lunchen, arrangeras olika aktiviteter för att visa fram Varla IBK samt våra samarbetspartner. Vanliga aktiviteter är lotterier, försäljning ur klubbshopen, tävlingar och speed shooting eller prick skjutning.

 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook