Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Damer Div. 2

Så mycket mer än bra resultat
2019-08-01 12:06
Tjejer och ledare samlade på Karlsbron i Prag


Sammanfattning av cup-resan till Prag, Juli 2019:


Sedan Varla F03/04 vann Göteborgscupen på försommaren så har laget förberett sig för sin resa till Prag och medverkan i en av världens största innebandyturneringar för ungdomar.


Laget deltog i klassen F16 som innehöll 44 lag från en rad olika nationaliteter och var det svenska lag som var kvar längst i turneringen för att slutligen vinna B-slutspelet.


Laget har under lång tid haft målet att resa till Prag och delta i Prague Games. Tanken började redan för 3 år sedan då laget påbörjade visionen om att göra en resa tillsammans för att vidga vyerna och uppleva något mer än vad vanliga turneringar ger. Förberedelser med diverse försäljnings- och lagaktiviteter har gjorts.


Måndag eftermiddag den 8 Juli stod 17 förväntansfulla innebandytjejer och 4 ledare redo vid samlingsplatsen vid Onsalamotet. Bussen, som delades med FBC Lerums tjejer tog dem sedan hela vägen till Prag. Ett stopp gjordes vid koncentrationslägret Theresienstadt där tjejerna från båda lagen guidades runt i lägret för att få en inblick om hur judarna utnyttjades som arbetskraft under andra världskriget med förhoppningen av att ges frihet.

På tisdagen anlände laget till sitt spelarhotell där även en rad tillresta supportrar tagit sig.


Dagarna i Prag växlade mellan spännande innebandymatcher i olika delar av huvudstaden till besök av en utomhuspool och trevliga promenader på stan. Vi fick alla fick ta del av Tjeckiens matkultur, deras sevärdheter och givetvis lite shopping. Att dela olika intryck och upplevelser på detta sätt i en stad som de flesta aldrig besökt skapade grupptillhörighet för livet. Tjejer som tar hand om varandra, stöttar varandra och skrattar och dansar tillsammans. Ett bra exempel på detta inträffade efter en av dagarnas avslutande matcher och resan från matcharenan tillbaka till hotellet. Alla spelare och tränare får en egen vagn i spårvagnen och ur lagets högtalare strömmar i vanlig ordning, öronvänliga melodier från Mares. Vem sjunger inte med i tonerna till Sunnanvind? När spårvagnen således stannar vid ett rödljus bredvid en välbesökt uteservering lyckas hela vagnen påkalla uteserveringens uppmärksamhet till de svenska melodislingorna ”att vi var lyckliga”.


Spelmässigt hamnade laget i en tuff grupp med två tjeckiska och ett slovakiskt lag. Precis som i Göteborgscupen började laget lite trevande resultatmässigt. Spelet fanns där men stolparna var dessvärre inte med och laget slutade sist i gruppen med en tydligt uppåtgående trend. I kvalspelet tog laget sig till B-slutspel som påbörjades cupens tredje dag. I de resterande matcherna visade återigen Varla IBK hur innebandy kan spelas när laget levererar på topp. Varla vann de kommande 4 matcherna mot Fredrikshavn Blackhawks, Zlty Sneh, Gjelleråsen och Slavia Plzen med imponerande 23-3 i målskillnad och slutade som segrare i Playoff B.


Laget tackar Olka Sportresor för en väl arrangerad resa, hejarklacken för det grymma stödet på läktarna samt alla som stöttat under åren. Med detta får laget sätta punkt för en spännande och lång säsong. Nästa säsong startas upp redan i början av augusti och då som en del av Varlas damlag.


Bilder från cupen finns i bildgalleri: http://www.varlaibk.nu/galleri/?ID=16261Nyhetsarkiv
F04 på cup i Falkenberg2017-04-03 22:05
2016-12-28 09:49
Fin insats av F042015-11-09 21:33
2014-12-19 09:04
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk